Neden Çankaya Üniversitesi

Home/Hakkımızda/Neden Çankaya Üniversitesi
Neden Çankaya Üniversitesi 2017-02-15T16:07:54+00:00

Neden Çankaya Üniversitesi? Çankaya Üniversitesi, uluslararası düzeyde araştırma-geliştirme çalışmaları yapan ve bilgi üreten, Evrensel değerlere sahip ve çağdaş bilgi ile donanmış, Araştırma ve analitik düşünme yeteneği gelişmiş, Disiplinler arası çalışabilme ve araştırma yapabilme becerisine sahip, Yenilikçi ve yaratıcı, Atatürk İlke ve İnkılâplarını özümsemiş, Çalışma hayatında üretken ve başarılı, çevresine önderlik edebilecek yapıda bireyler yetiştiren bir eğitim vermeyi amaçlamaktadır.

Çankaya Üniversitesinde öğrenciler,

• Üniversite Sanayi İş birliği sayesinde öğretim üyeleri ve kobilerle çalışıp mezun olmadan gerçek hayat problemleri ile uğraşıp iş dünyasına katkı sağlayabilirler,
  • Yabancı dilde yürütülen, uluslararası standartta, profesyonel bir eğitim alabilirler,
  • Üniversitemizin Öğrenci Değişim Programları ile Avrupa’nın en iyi üniversitelerine gidip bir dönem ya da bir sene yurtdışında okuyabilirler,
  • Çift Anadal Programı ile istediği iki bölümü aynı anda okuyup iki diploma sahibi olabilirler,
  • Üniversitemizin sosyal olanakları ve öğrenci kulüpleri sayesinde önemli organizasyonlarda yer alabilirler.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ  2 ALANDA  DÜNYA SIRALAMASINDA ilk 500 İÇERİSİNDE YER ALMAKTADIR.

Çankaya Üniversitesi, URAP-2015 Alan sıralamalarında TİCARET, YÖNETİM, TURİZM VE HİZMETLER (Commerce, Management, Tourism and Services) başlığı altında yer alan (Accounting, Auditing and Accountability, Banking, Finance and Investment, Business and Management, Marketing, Transportation and Freight Services, Other Commerce, Management, Tourism and Services ) alt başlıklarına göre  ülkemizdeki tüm DEVLET ve VAKIF Üniversiteleri arasındaTÜRKİYE BİRİNCİSİ, DÜNYA  370. cisi  OLMUŞTUR.

Rutgers University ile yapılan işbirliği anlaşmamız da  başlangıçta  yine bu alanları kapsamaktadır.

Çankaya Üniversitesi  Vakıf Üniversiteleri arasında 2014 yılı TÜRKİYE BİRİNCİSİ olduğu MATEMATİK alanının yanısıra, bu yıl   İŞLETME, PAZARLAMA, BANKACILIK ve FİNANS ile ULUSLARARASI TİCARET  alanlarını kapsayan  alan sıralamasında  2015 yılı TÜRKİYE BİRİNCİSİ olmuştur.  Üniversitemiz bu iki alanda  DÜNYA SIRALAMASINDA ilk 500 de yer almaktadır.

nedencankaya