Neden Çankaya Üniversitesi

//Neden Çankaya Üniversitesi
Neden Çankaya Üniversitesi 2018-01-19T14:49:29+00:00
  • 5 Fakülte, 20 Bölüm, 9161 öğrenci, 11.000 mezunu ve 450 öğretim elemanı ile 20.yıldır ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından birisidir.

• ÖSYS sonucuna göre burslu olarak yerleşen öğrencilerin BURSLARI HİÇBİR KOŞULDA KESİLMEZ!

• Öğrencilerimizin % 40’ı, ÖSYM ve Akademik Başarı Bursu kapsamında burslu olarak eğitimleri sürdürmektedir.

• %100 İngilizce eğitim ile öğrenciler uluslararası alanda rekabet etme gücü kazanır. (Hukuk, Adalet, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümleri Türkçe eğitim verir.)

• Öğrencilerimiz, her biri kendi alanında uzman tam zamanlı öğretim üyelerinden ders alırlar.

• Öğrenciler, kendi bölümlerinin yanı sıra uygun olan başka bölümlerde ücretsiz çift anadal ve yandal yapabilir.

• Üniversitemiz TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Endeksi 2016 sıralamasına göre tüm üniversiteler arasında 18, vakıf üniversiteleri arasında 7.sırada yer almıştır.

• Scimago 2016 Higher Education Ranking sonuçlarına göre Türkiyede değerlendirmeye alınan 64 üniversite içerisinde, Çankaya Üniversitesi vakıf üniversiteleri arasında 5. sırada, tüm  üniversiteler  arasında 18. sırada yer almıştır.

• Çankaya Üniversitesi 2015’ten itibaren CISCO Networking Academy üyesidir. (CISCO sertifikaları, bilişim endüstrisinde yöneticiler tarafından kalite göstergesi olarak kabul edilen ve en fazla itibar gören network uzmanlık sertifikasıdır.)

• MÜDEK Akreditasyonu alan Mühendislik Bölümlerimizden mezun öğrencilerin diplomaları bütün dünyada tanınmaktadır.

• Sanayi – üniversite işbirliği çerçevesinde HİDROMEK A.Ş ile imzalanılan protokole göre “İş Makinaları Opsiyon Programından” ders alan ilgili Mühendislik Fakültesi öğrencileri HİDROMEK A.Ş firmasının staj ve iş olanaklarından öncelikli olarak işe yararlanır.

• Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile imzalanan “Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı” (SAYP) kapsamında Savunma Sanayii alanında faaliyet gösteren şirketlerde çalışan ve aynı zamanda üniversitemizde lisansüstü programlarda eğitim alan öğrencilerin tez çalışmaları desteklenir.

• Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, fikir ve patent üretebilen firmaların ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğine destek olur.

• Üniversitemiz KOSGEB desteği ile araştırma, geliştirme yapan öğrenci, mezun ve akademisyenlerine Kuluçka Merkezinde ücretsiz ofis tahsis eder.

• Çankaya Üniversitesi Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSTİM) kurulmakta olan OSTİM Teknoparkın ortağıdır.

• Öğrencilerimiz, tüm eğitim alanlarına yönelik, dünya standartlarında donatılmış laboratuvarlarda uygulamalı olarak eğitim alır.

• Uluslararası Öğrenci Değişim Programları ile öğrencilerimiz, 15 farklı ülkede 60 ‘dan fazla anlaşmalı üniversitede eğitim ve staj yapma imkânı bulur.

• Finans Laboratuvarı ile öğrencilerin finansal piyasaları takip ve analiz kabiliyetlerini geliştirmelerine olanak sağlanır.

• Sürekli Eğitim Danışma, Araştırma ve Uygulama Merkezi (SEDAM) öğrencilere mezuniyet öncesi ve sonrası sertifikalı mesleki eğitim imkânı sunar.

• Öğrencilerimizin sosyal yaşama aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla üniversitemizde birçok öğrenci topluluğu bulunur.

• 20 yılı aşkın bir süredir, Kadınlar Türkiye Basketbol Liglerinde mücadele eden Çankaya Üniversitesi Spor Kulübü ile Türkiye’de spora destek veren nadir üniversitelerden biridir.

•  “Sporda Başarı Bursu” ile öğrencilerin spor ve akademik hayatlarını bir arada sürdürmelerini destekler.

• Balgat ve Merkez Kampüste hizmet veren modern spor tesislerinden öğrenciler ücretsiz olarak faydalanır.

• Balgat Kampüste bulunan Özel Petek Kız Öğrenci Evi ve Merkez Kampüste bulunan kız ve erkek öğrenci yurtları ile şehir dışından gelen öğrencilere modern ve konforlu odalarda konaklama imkânı sağlar.

• Semt ve ring servisleri ile 30’un üzerinde noktaya, 70 otobüslük bir filoyla ücretsiz ulaşım imkânı sağlanır.

• Öğrencilerin ders dışında vakit geçirebilecekleri modern-sosyal yaşam alanları mevcuttur.