Mütevelli Heyeti Başkanının Mesajı

//Mütevelli Heyeti Başkanının Mesajı
Mütevelli Heyeti Başkanının Mesajı 2017-02-15T16:07:54+00:00

Sıtkı ALPYaşamınızın önemli bir evresinde bulunmaktasınız. Geleceğinize yön vermek için iyi bir üniversite seçmek isteyeceksiniz. Bu çalışmayı kendimizi sizlere daha iyi tanıtmak için hazırladık. 1984 yılında kurduğumuz Arı Okulları'nda; ön okul, ilköğretim okulu, kolej ve fen lisesinde eğitim hizmetlerimiz başarıyla yürütülmektedir. 1996 yılında kurduğumuz Eğitim Vakfımız tarafından 9 Temmuz 1997 tarihi ve 4282 sayılı kanunla Çankaya Üniversitesi'ni hizmetinize açtık.

Amacımız;

Üniversite çağındaki öğrencileri, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini taşıyan, toplumun yararını şahsi çıkarlarının üstünde tutan,aile, ülke ve millet sevgisiyle dolu, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış biçimine getiren, hür ve bilimsel düşünce gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip ve insan haklarına saygılı, beden, zihin, ruh, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş ilgi ve yetenekleri yönünde, yurt kalkınmasına ve ihtiyaçlarına cevap verecek, aynı zamanda kendi geçim ve mutluluğunu sağlayacak bir mesleğin; bilgi, beceri, davranış ve genel kültürüne sahip vatandaşlar olarak yetiştirmek; Türk Devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak, refah ve mutluluğunu artırmak amacıyla, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak programlar uygulayarak, çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir ortağı haline gelmesini sağlamak; Ülkemizin ve toplumumuzun gelişmesine katkıda bulunmayı ilke edinmiş bir yüksek öğretim kurumu olarak, yüksek düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yapmak, bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle, bilim dünyasının seçkin bir üyesi haline gelmek, evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunmaktır.

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemiz, tüm gereksinimlere yanıt verecek şekilde, öğrencilerimizin tüm akademik ve sosyal ihtiyaçları göz önünde tutularak modern teknolojinin en iyi olanakları ile donatılmıştır. Üniversitemizde, öğrencilerimizin yukarıda belirttiğimiz amaçlara uygun olarak günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde yetişmelerini sağlayacak, alanlarında çok değerli öğretim üyelerinden oluşmuş bir akademik kadro görev yapmaktadır.

Sizleri Çankaya Üniversitesi'ne bekliyoruz.
Sevgi ve Saygılarımla…